BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

Cilindrični vložki

IMAJO VAŠA VRATA KVALITETEN CILINDRIČNI VLOŽEK?

Pri varovanju naših domov in poslovnih objektov niso pomembna le kakovostna vhodna vrata. Nadvse pomembno je tudi, da so vrata zaklenjena s kakovostnim cilindričnim vložkom ter da imajo varnostni ščitnik ali varnostno rozeto. Cilindri višje kvalitete imajo šest ali več aktivnih zatičev, pa tudi dodatne fiksne zatiče. Poleg tega so zaščiteni proti lomljenju in vrtanju in odporni na obrabo. Imajo zaščitene in patentirane profile, dodatno varnost pa zagotavlja še varnostna lastniška kartica za izdelavo ključev.

Protivlomna vrata CILINDRIČNI VLOŽEK MORA BITI ZAŠČITEN

Zaščita cilindričnega vložka proti lomljenju in vrtanju je še posebej pomembna v primeru poskusa vloma. Predstavljajte si, da je pred vašimi vrati vlomilec. Kvaliteten cilindrični vložek bo zanj trd oreh. V svojo konstrukcijo ima namreč vdelano jekleno zaščito proti lomljenju in vrtanju.

Dodatno pa je zaščiten tudi z varnostim ščitnikom oziroma varnostno rozeto. To bo od vloma odvrnilo še tako spretnega nepridiprava, saj varnostni ščitnik onemogoča dovolj trden prijem, kakršen je potreben za lomljenje cilindra.

S KARTICO PROTI NEPOOBLAŠČENEMU KOPIRANJU

Izjemnega pomena za ustrezno varovanje našega imetja je tudi dejstvo, da imajo taki cilindrični vložki zaščiten in patentiran profil.

Ostali proizvajalci oziroma ključavničarji ga tako ne morejo uporabljati ter kopirati. Tudi ključi se lahko izdelajo izključno v pooblaščenih servisnih delavnicah, in to le ob predložitvi varnostne kartice. Gre namreč za zaščito oziroma varovalko pred morebitno nepooblaščeno izdelavo dodatnih ključev.

 

 

IN KAKO JE S KLJUČI?

Ob nakupu cilindričnega vložka prejmete tri pripadajoče ključe. Za vsak naslednji ključ, ki bi ga želeli izdelati, pa morate predložiti varnostno lastniško kartico, ki jo prejmete ob nakupu cilindra. Brez te kartice na naših pooblaščenih servisih ključev ne moremo izdelati.

LAHKO Z ENIM KLJUČEM ODKLEPAM VEČ VRAT?

Kvalitetni cilindrični vložki so primerni tudi za vključitev v sistem zaklepanja, ki je prilagojen vašim potrebam in vam močno poenostavi življenje. Kako? Tako, da boste namesto šopa ključev lahko uporabljali le en ključ za vsa vrata v sistemu.

A pred nakupom se velja seznaniti z lastnostmi in prednostmi različnih sistemov zaklepanja. Le tako se boste lahko odločili za takšnega, ki bo najbolj v skladu z vašimi potrebami.
Pri mehanskih sistemih zaklepanja je pomembno, da se za izdelavo sistema uporabijo kvalitetni cilindrični vložki z zaščitenim profilom in varnostno kartico. To pomeni, da lahko dodatne ključe naroči le lastnik sistema, ter le ob predložitvi kartice.

Izbirate lahko med štirimi različicami sistemov zaklepanja, ki so predstavljene v nadaljevanju:
Sistem istega ključa (KA):
V vsa vrata, ki jih želite odpirati z istim ključem, vam namestimo identične cilindrične vložke. To pomeni, da z enim ključem lahko odprete glavna vhodna vrata, stranski vhod, garažo, klet in vsa ostala vrata vašega doma.Z enakim cilindričnim vložkom lahko opremite še vikend in druge stanovanjske enote. Rešitev je primerna predvsem za zasebne prostore.
Sistem master ali glavnega ključa (MK):
Sistem zaklepanja je sestavljen iz posameznih cilindrov, ki jih odpirajo pripadajoči ključi. Obstaja pa tudi tako imenovani glavni ključ, ki odpira vse cilindrične vložke. Sistem je lahko sestavljen iz najmanj dveh pa do več kot tisoč cilindričnih vložkov.Naj ponazorimo s primerom: Učiteljica v šoli lahko s ključem odpre le svojo učilnico, ravnatelj pa lahko odpre vsa vrata v sistemu. Rešitev je primerna tako za zasebne kot tudi poslovne prostore.
Sistem generalnega ključa (GMK):
Sistem generalnega ključa se od sistema master ključa razlikuje v tem, da v sistemu obstajajo ključi, ki odpirajo posamezne sklope cilindričnih vložkov.Naj ponazorimo s primerom: v podjetju lahko vsak zaposleni odpre le vrata svoje pisarne. Vodja vsakega oddelka v podjetju lahko s svojim ključem odpre vrata vseh pisarn v tem oddelku, na primer oddelku nabave. Ne more pa odpreti vrat pisarn drugih oddelkov. Tudi tu obstaja ključ, ki odpre vsa vrata v sistemu, običajno ga ima direktor. Možna je tudi izdelava kombinacije s sistemom centralnega ključa. Rešitev je primerna predvsem za poslovne uporabnike, denimo večje industrijske obrate, bolnišnice, hotele.
Sistem centralnega ključa (CK):
Ta sistem je še posebej primeren za večstanovanjske stavbe. V takšnih stavbah imajo stanovalci običajno en ključ za vhodna vrata, drugi ključ za skupne prostore, ter tretji ključ za svoje stanovanje.Sistem pa omogoča namestitev takšne kombinacije cilindričnih vložkov, pri kateri lahko stanovalci z enim ključem odprejo vsa vrata – torej vhodna vrata v stavbo, vrata skupnih prostorov (klet, prostor za smeti, garaža) in seveda tudi vrata svojega stanovanja. Nikakor pa s tem ključem ne morejo odpreti vrat drugih stanovanj v stavbi.

Razen za mehanske, pa se lahko odločite tudi za elektronske sisteme zaklepanja. Te imajo številne prednosti, saj omogočajo popoln nadzor nad tem, kaj se dogaja z vašimi vrati. Nadzirate in upravljate lahko pristopne pravice uporabnikov, tako da sami določite kdo in kdaj lahko odpre katera vrata. Vsa vrata lahko sami tudi daljinsko odklepate, kadarkoli in kjerkoli. Za najvišjo stopnjo varnosti in kontrole pristopov pa se vedno bolj uporablja kombinacija elektronskega in mehanskega varovanja, torej mehanskih cilindričnih vložkov in elektronskih kontrol pristopa.

Loading...