BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

Kontrola pristopa

KAKO PRILJUBLJENE SO ELEKTRONSKE KONTROLE PRISTOPA?

Elektronsko zaklepanje pri nas še ni preveč razširjeno, se pa zanj odloča vedno več strank. Stranke prepričajo prednosti elektronskih ključavnic oz kontrol pristopa, predvsem da so preproste za uporabo in imajo daljšo življenjsko dobo, saj ne prihaja do obrabe mehanskih delov, hkrati pa so prav tako varne kot mehanske. Imajo tudi vrsto drugih prednosti, npr. osnovne elektronske kontrole pristopa omogočajo enostaven nadzor nad tem, kdo lahko vrata odpre ter kdo ne. Naprednejše kontrole pristopa pa omogočajo tudi napredno funkcionalnost in sicer lahko beležijo zgodovino (kdo in kdaj je vstopil oz. izstopil), lahko časovno omejijo pristop (v katerem časovnem obdobju je možen pristop), najnaprednejše pa so tako imenovane ONLINE kontrole pristopa, ki omogočajo upravljanje in spremljanje dogodkov v realnem času kjerkoli že ste. Odpiranje pa je možno na več načinov, npr. s kartico, obeskom, zapestnico, nalepko, telefonom, prstnim odtisom ali kodo. Ne glede na vrsto kontrole pristopa pa vse omogočajo enostavno brisanje izgubljenega ključa, s čimer si prihranimo veliko nevšečnosti.

IMAJO STRANKE DOVOLJ INFORMACIJ O ELEKTRONSKEM ZAKLEPANJU?

Stranke se o elektronskih kontrolah dobro informirajo, in nimajo večjih zadržkov, saj so se izkazale za zelo zanesljive. Občasno stranke skrbi varnost elektronskih ključavnic, vendar so prav tako varne kot mehanske. Skrbi jih tudi kaj se zgodi v primeru izpada elektrike, odgovor pa je da izpad elektrike ne vpliva na kontrole pristopa, saj imajo baterijsko napajanje. Naprava tudi pravočasno javi da je čas za menjavo baterije. Še ena skrb je lahko cena nove elektronske kontrole pristopa, saj so cene seveda nekoliko višje od klasičnih mehanskih, vendar se razlika hitro pokrije ker kasneje niso potrebni dodatni stroški vzdrževanja (izdelava dodatnih ali novih ključev, menjava celotnega sistema v primeru izgube enega ključa, menjava cilindrov v primeru obrabe, itd).

Elektronska kontrola pristopa še nikoli ni bila tako napredna kot je danes, zato ji lahko rečemo kar kontrola pristopa naslednje generacije. Pametne ključavnice in ključi bodo namreč v prihodnje vse bolj nadomeščali klasične ključavnice in ključe, ki smo jih bili vajeni desetletja, celo stoletja.
Pametne ključavnice nove generacije omogočajo odklepanje in zaklepanje povsem brez ključev. S sistemom Salto Systems vrata odklepate in zaklepate brezstično in brezžično, a vam sistem kljub temu zagotavlja popolno varnost in zaščito. Vsa vrata enega objekta lahko nadzorujete na enem mestu, ne glede na to, kje se vrata nahajajo. Povsem enostavno je tudi dodeljevanje in odvzem »ključev« posameznikom in programiranje pametnih ključavnic.

ZAKAJ VGRADITI SISTEM ELEKTRONSKE KONTROLE PRISTOPA?

Zelo pomembna prednost elektronske kontrole pristopa je popoln nadzor nad tem, kaj se dogaja z vašimi vrati. S pomočjo sistema za kontrolo pristopa Salto lahko v realnem času nadzirate in upravljate pristopne pravice uporabnikov, tako da sami določite kdo in kdaj lahko odpre katera vrata. Posameznemu uporabniku lahko pravico za dostop podelite samo takrat, ko jo potrebuje. Ko je ne potrebuje več, mu to pravico preprosto odvzamete. Vsa vrata lahko sami tudi daljinsko odklepate, kadarkoli in kjerkoli.
Elektronska kontrola pristopa omogoča tudi, da imate prav vse pod nadzorom. Sistem namreč beleži vse dogodke in gibanje posameznega uporabnika, kar naknadno lahko pregledujete. Nadzor nad pristopi v vse prostore in objekte je tako pregleden in enostaven.
Dodatna prednost je tudi to, da elektronska kontrola pristopa zmanjša skrbi in predvsem stroške, ki nastanejo v primeru izgube posameznega ključa. S tem je običajno povezana draga menjava ključavnic. No, v primeru uporabe pametnih ključavnic Salto Systems to povsem odpade.

In če se sprašujete, ali so vaša vrata sploh primerna za vgradnjo pametnih ključavnic. Vsekakor, saj so pametne ključavnice Salto Systems primerne za vsaka vrata. Na voljo so v številnih izvedbah, vgraditi pa jih je možno na katerakoli vrata, zunaj ali znotraj objektov.

Loading...