BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

Prednosti sodobne elektronske kontrole pristopa

Ste spet pozabili ključe? Ali pa jih iščete nekje na dnu torbice, med tem ko v eni roki držite še tri polne vrečke iz bližnje trgovine, v drugi pa povsem moker dežnik? Še huje je, če pridete domov, pa ne morete vstopiti, ker ste brez ključa, v stanovanju ali hiši pa trenutno ni nikogar, ki bi vam odprl vrata. Kaj od zgoraj naštetega se vam je zagotovo že kdaj zgodilo, kajne? Pa si zdaj poskusite zamisliti, da ključev sploh ne bi imeli, no, vsaj takšnih klasičnih ne. V nadaljevanju vam pojasnimo, s čem lahko nadomestite klasične ključe in ključavnice.

Zaklepanje in odklepanje brez ključev

Če bi imeli vrata vašega doma opremljena z elektronsko pametno ključavnico, bi vrata lahko odklenili s pametnim ključem. In kakšen oziroma kaj je pametni ključ? Vlogo pametnega ključa najpogosteje prevzame pametni telefon, to je tudi najbolj priročno, saj ga imamo praviloma vedno s seboj. Odpiranje pa je možno še na več drugih načinov, denimo s prstnim odtisom, kodo, kartico, obeskom ali zapestnico. In če se sprašujete, kaj se bolje obnese v vlogi pametnega ključa - telefon ali prstni odtis oziroma koda? Tu ni enega samega odgovora, odvisen je seveda od tega kaj vam osebno najbolj ustreza.

Ker elektronska kontrola pristopa, ki postaja vse bolj priljubljena, še nikoli ni bila tako napredna kot je danes, ji lahko rečemo kar kontrola pristopa naslednje generacije. Pametne ključavnice in ključi bodo namreč v prihodnje vse bolj nadomeščali klasične ključavnice in ključe, ki smo jih bili vajeni desetletja, celo stoletja. Pametne ključavnice nove generacije torej omogočajo odklepanje in zaklepanje povsem brez ključev.

Popoln nadzor nad vrati

S sistemom Salto Systems vrata odklepate in zaklepate brezstično in brezžično, a vam sistem kljub temu zagotavlja popolno varnost in zaščito. Vsa vrata enega objekta lahko nadzorujete na enem mestu, ne glede na to, kje se vrata nahajajo. Za nadzor najpogosteje uporabljate pametni telefon, kamor naložite ustrezno aplikacijo. Povsem enostavno je tudi dodeljevanje in odvzem 'ključev' posameznikom in programiranje pametnih ključavnic.

Zelo pomembna prednost elektronske kontrole pristopa je popoln nadzor nad tem, kaj se dogaja z vašimi vrati. S pomočjo sistema za kontrolo pristopa Salto Systems lahko v realnem času nadzirate in upravljate pristopne pravice uporabnikov, tako da sami določite kdo in kdaj lahko odpre določena vrata. Posameznemu uporabniku lahko pravico za dostop dodelite za daljši čas, ali pa mu jo podelite samo takrat, ko jo potrebuje. Ko je ne potrebuje več, mu to pravico preprosto odvzamete. Vsa vrata lahko sami tudi daljinsko odklepate, kadarkoli in kjerkoli.

Elektronska kontrola pristopa omogoča tudi, da imate prav vse pod nadzorom. Sistem namreč beleži vse dogodke in gibanje posameznega uporabnika, kar naknadno lahko pregledujete. Nadzor nad pristopi v vse prostore in objekte je tako pregleden in enostaven.

Kaj v primeru, če izgubim pametni ključ?

Dodatna prednost je tudi to, da elektronska kontrola pristopa zmanjša skrbi in predvsem stroške, ki nastanejo v primeru izgube posameznega 'ključa'. Sistem kontrole pristopa Salto Systems namreč omogoča, da izgubljeni 'ključ' enostavno izbrišete iz sistema , kar pomeni, da ga nihče več ne more uporabiti. To vam prihrani veliko skrbi in nevšečnosti.

Lahko na delovanje pametne ključavnice vpliva izpad elektrike?

Ker gre za elektronsko ključavnico, nas stranke, ki se odločajo za to možnost, pogosto vprašajo, kaj se zgodi v primeru izpada elektrike. To naj vas nikakor ne skrbi, saj izpad elektrike ne vpliva na kontrolo pristopa, ta ima namreč baterijsko napajanje. In kaj v primeru, če se baterija izprazni? Tudi do tega pravzaprav ne more priti, saj vam naprava pravočasno javi,  da je čas za menjavo baterije. 

So moja vrata primerna za vgradnjo pametne ključavnice?

Vsekakor, saj  so pametne ključavnice Salto Systems primerne za vsaka vrata. Na voljo so v številnih izvedbah, vgraditi pa jih je možno na katerakoli vrata, zunaj ali znotraj objektov. Zaščitite torej vaše prostore pred nepooblaščenimi vstopi in omogočite enostaven dostop tistim, ki ga potrebujejo.

Kako najhitreje do nasveta strokovnjaka?

Za svetovanje pri načrtovanju rešitve in izbiri prave tehnologije za vaša vrata smo vam vedno na voljo. Pokličete nas lahko na brezplačno številko 080 30 09 ali nam pišete na [email protected]. Več informacij pa lahko pridobite tudi na naši spletni strani.

Naj bo odklepanja in zaklepanje varno in enostavno!

Ekipa Vovko

Loading...