BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

PRENOVLJENA SERIJA SEFOV DIPLOMAT

Sefi nam ponavadi služijo zelo dolgo časa, to pa ne pomeni da razvoj sefov ne napreduje. Podjetja namreč vlagajo veliko naporov v razvoj sefov, da bi uspeli vaše dragocenosti obvarovati pred krajo ali uničenjem.


Pred kratkim je tako podjetje Burg-Wächter predstavilo popolnoma prenovljeno linijo sefov Diplomat, znano tudi pod oznako MTD (Möbeltresor Diplomat – pohištveni sef Diplomat).

Največja novost je sama konstrukcija ohišja. V notranjosti se namreč med kar tremi sloji armiranega jekla nahaja poseben, ognjeodporen beton, ki je zelo zahteven za izdelavo in se suši kar cel mesec.

Vratca imajo celo štirislojno zaščito iz armiranega jekla, zadnja stranica pa je še dodatno zaščitena. Zaradi novega načina izdelave konstrukcije, so stene lahko ožje, tako da so sefi iz prenovljene linije enakih dimenzij kot sefi iz stare linije, kljub temu pa so približno 30% težji. Najmanjši sef iz linije, MTD 34 F60, tako tehta kar 112kg. Vratca se kljub skritim tečajem odpirajo do kota 120 stopinj, kar je dovolj za enostavno uporabo.

Poleg tega se okoli celotne ključavnice nahaja poseben zaščiti pas, ki se v primeru požara razširi in zatesni vse špranje, in tako nudi večjo varnost vašemu imetju. »Stranski« efekt tega pasu pa je tudi da zavira vdor vode v sef (ob gašenju, itd). Kombinacija pasu in ognjeodpornega betona zagotavlja odlično zaščito pred požarom – sefi iz linije Diplomat so na testiranjih pridobili certifikat, ki potrjuje, da sefi na temperaturi 1000 stopnij »preživijo« in vsebino obvarujejo pred zublji vsaj 60 minut, kar je razvidno iz oznake F60 (Fire protection 60 min – ognjeodpornost 60 minut).

Sefi so primerni za sidranje v tla ali steno, in imajo dodatno zaščito tečajev in mest zaklepa, ter so pridobili tudi certifikat za zaščito pred vlomom, takoimenovani certifikat o protivlomnosti. Sefi iz linije Diplomat so torej certificirani proti požaru in vlomu, kar je na trgu zelo redko. Tako so sefi iz nove linije Diplomat eni najbolj kvalitetnih sefov na trgu, kar je vsekakor potrebo upoštevati pri nakupu – sefe običajno kupujemo le enkrat ali dvakrat v življenju, kupimo torej najboljšega.

Sefi iz linije Diplomat so vam na voljo tudi v naših trgovinah.

Loading...