BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

SODOBNA PROTIVLOMNA VRATA

Vlomi so stalnica našega vsakdana. Iz dneva v dan slišimo ali beremo o nepridipravih, ki so vdrli v kakšno stanovanje ali hišo in lastnikom odnesli kup dragocenosti. To se dogaja ponoči ali pa kar sredi belega dne, saj zlikovci nikoli ne počivajo.

Vprašanje kako se zavarovati pred vlomilci, je zato še kako pogosto. Odgovorov je seveda več. Lahko smo pogosteje doma in bolj pozorni na dolgoprstneže, morda se lahko zanesemo na psa, ki budno čuva našo hišo, a najlažje bomo svoj dom zavarovali s kakovostnimi protivlomnimi vrati. Ta bodo zlikovcem že na prvi pogled dala jasno vedeti, da bo vlom v naše stanovanje ali hišo zares trd oreh.

In katera so kakovostna protivlomna vrata? Vsaka, ki so na tržišču, zagotovo ne. Ponudnikov je veliko, a njihova ponudba ni nujno tudi kakovostna. Pri izbiri vrat je zato treba biti previden, predvsem pa se je treba pozanimati, ali imajo določena vrata ustrezen certifikat protivlomnosti. Ta certifikat je namreč dokazilo, da gre res za kakovostna protivlomna vrata in ne za običajna vrata, ki jih nekateri ponudniki oglašujejo kot protivlomna.

Protivlomna vrata Vovko, ki so rezultat dolgoletne tradicije, so testirana in certificirana v skladu z veljavnimi standardi kakovosti. Pri kakovostnih protivlomnih vratih je najpomembneje, da imajo kvalitetno jekleno konstrukcijo vratnega krila in podboja. Sredico vrat tvori jeklena konstrukcija, ki je varjena in kovičena ter ima dodatne vodoravne in navpične ojačitve. Vrata pa so nato obložena z lesenimi paneli. Jekleno ogrodje zagotavlja odpornost proti poskusu vloma, leseni paneli pa dajejo možnost, da kupec notranjost in zunanjost vrat prilagodi svojim željam. Dodatna prednost je tudi to, da v primeru poškodbe vrat lesene panele enostavno zamenjamo.

Poleg samih protivlomnih vrat je seveda bistvenega pomena še popolna dodatna varnostna oprema in okovje. Priporočljivo je namreč, da se vrata zaklepajo vsaj na desetih mestih, zato je zelo pomembna večtočkovna ključavnica, ki se blokira ob poskusu vloma in ima dodatne fiksne zatiče. Vsi zatiči morajo biti dovolj široki in izdelani iz kvalitetnega jekla. Izjemnega pomena je tudi kvaliteten cilindrični vložek z zaščitenim profilom, ki onemogoča ponarejanje ključev ter ima tudi varnostni ščit ali rozeto, ki varuje pred vrtanjem in lomljenjem. Priporočamo še omejilec odpiranja, ki nadomešča varnostno verižico, ter širokokotno digitalno kukalo, s pomočjo katerega enostavno nadzorujemo dogajanje pred vrati.

S takšnimi kakovostnimi protivlomnimi vrati bo torej vaš dom neprimerno varnejši kot je bil doslej. In ker se vrata lahko pohvalijo še s certifikati zvočne izolativnosti in toplotne prevodnosti, bo vaš dom z njimi tudi veliko bolj topel, privarčevali boste pri ogrevanju, pa še hrup s hodnika vas sploh ne bo več motil.

Vse omenjene lastnosti pa seveda lahko v živo preverite v našem razstavnem salonu na Setnikarjevi 1 v Ljubljani, kjer vam bomo pri izbiri tudi prijazno in strokovno svetovali. Več informacij o vratih pa lahko pridobite na http://www.vovko.si/protivlomna-vrata ali pa na naši specializirani spletni strani, namenjeni protivlomnim vratom: www.protivlomna-vrata.com/

Naj vaš dom postane varnejši!
Ekipa Vovko

Loading...