BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

POSKRBIMO ZA TOPEL DOM, PREVERIMO TESNJENJE VRAT

Pred nami so najhladnejši meseci leta, torej čas, ko bomo naše domove izdatno greli, da nam bo prijetno toplo. Da naš trud in predvsem stroški, ki nastanejo pri ogrevanju, ne bodo preveliki, lahko poskrbimo na najrazličnejše načine. Eden ključnih je ta, da pred prihodom zime pregledamo kako dobro tesnijo naša vrata in okna.

Če pri pregledu oken in vrat ugotovimo, da so tesnila dotrajana, ali če opazimo kakršnekoli špranje, skozi katere bi topel zrak lahko uhajal iz našega doma, je potrebno ukrepati. Slabo tesnjenje je namreč eden glavnih krivcev za energijske izgube v hladnih mesecih. Glede na raziskave se te gibljejo med 20 in 30 odstotki, to pa lahko stroške ogrevanja požene v nebo.

In kaj lahko storimo, da bi se energijskim izgubam izognili oziroma jih karseda zmanjšali? Najprej seveda pomislimo na nakup dodatnih tesnil, ki jih prilepimo ali privijačimo na vrata. Talna tesnila, ki se privijačijo, imajo kar nekaj prednosti. Ko se vrata zaprejo, se ta ponavadi avtomatsko spustijo, med odpiranjem pa so dvignjena, da ne drsajo po tleh.

Poleg nakupa tesnil, pa moramo pomisliti še na nastavitev vrat. Če je od zadnje nastavitve minilo že več kot leto dni, je prav, da jo ponovite. Vaša na novo nastavljena vrata bodo pravilneje nalegala, s tem pa bodo seveda zagotavljala tudi bistveno boljše tesnjenje.

Pri vsem skupaj pa ne gre zanemariti niti ključavnice. Če je ta dotrajana in se zaradi tega vrata ne zaklepajo dobro, se bodo ob vratih najverjetneje pojavile špranje, skozi te pa bo uhajala dragocena toplota.

Za vrata, ki jih zelo pogosto odpirate, pa je priporočljiva tudi namestitev samozapirala. To bo poskrbelo, da vrata ne bodo ostala odprta, tudi če jih boste v naglici pozabili zapreti. Na ta način tudi toplota ne bo uhajala po nepotrebnem.

Sicer pa so protivlomna vrata Vovko zaradi svoje kakovostne sestave že sama po sebi izjemno toplotno izolativna. Odlično preprečujejo toplotne izgube, preprečijo pa tudi vdor hladnega zraka in so povrhu še prepreka za neprijetne vonjave s hodnika. Test toplotne izolativnosti protivlomnih vrat Vovko je opravljen v skladu s standardom UNI EN 10077-1/1/1007-2. Z vsemi ostalimi lastnostmi vrat se lahko seznanite na naši strani www.protivlomna-vrata.com/. Ostale artikle iz naše ponudbe pa si lahko ogledate na www.vovko.si.

V kolikor bi torej želeli preveriti tesnjenje vaših vrat, ali jih ponovno nastaviti, da bodo bolje tesnila, nas pokličite na brezplačno številko 080 30 09. Naša servisna služba vam bo z veseljem svetovala in pomagala odpraviti težave.

Naj bo vaš dom to zimo topel kot še nikoli!
Ekipa Vovko

Loading...