BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

O NAŠIH PAMETNIH SISTEMIH ZA NADZOR DOSTOPA PIŠEJO TUDI RAČUNALNIŠKE NOVICE

Pametni sistemi za nadzor dostopa kot so elektronske ključavnice, digitalni ključi in pametne kljuke - to so naše novejše prodajne uspešnice, ki so jih podrobneje predstavili tudi na spletnem portalu Računalniške novice.

Tam se med drugim sprašujejo, zakaj bi vrata odklepali s ključi, če jih lahko s telefonom. To lahko počnete s pomočjo mobilne tehnologije imenovane JustIN, ki vaš pametni mobilni telefon spremeni v digitalni ključ za katerakoli vrata želite. V praksi to pomeni, da uporabniki lahko na svoj telefon prejmejo oziroma naložijo elektronsko generiran ključ, ki ga pred tem seveda potrdi upravljavec sistema, in preko mobilne aplikacije odklepajo in zaklepajo vsa vrata, za katera imajo ustrezna pooblastila.

Veliko lahko izveste tudi o visokotehnoloških pametnih kljukah. Te se znajo povezati v oblak in vrata odkleniti na daljavo preko mobilnega telefona. Poleg tega uporabnika obvestijo o tem, kdo je vstopil skozi vrata. Elektronske kljuke pa niso le pametne, so tudi enostavne za vzdrževanje in precej varnejše od običajnih. Eno najboljših rešitev na tem področju predstavlja pametna kljuka XS4 ONE uveljavljene znamke SALTO, ki jo zastopamo.

Seznanite se lahko tudi s sistemi elektronskega zaklepanja, ki uporabnikom omogočajo, da svoje prostore zaklepajo kar na daljavo. Za enega najbolj uveljavljenih proizvajalcev takšnih rešitev velja že omenjeno podjetje SALTO. V tem podjetju, ki sisteme elektronskega zaklepanja razvija že vrsto let, so nedavno nadgradili svojo brezžično oblačno rešitev za zaklepanje Clay by SALTO. Ta zdaj nosi znamko SALTO KS, Keys as a Service.

In če se morda sprašujete, ali se stanovanje sploh splača zavarovati z elektronsko ključavnico, boste na omenjenem portalu našli odgovor. Dobre ključavnice so namreč eno ključnih varoval pri dobri zaščiti vaših bivalnih in poslovnih prostorov. Med sodobnejšimi ključavnicami vsekakor izstopajo elektronske. Čeprav elektronsko zaklepanje pri nas še ni močneje razširjeno, se zanj v zadnjem času odloča vedno več ljudi. V primerjavi z mehanskimi ključavnicami imajo namreč elektronske kar nekaj prednosti. Preproste so za uporabo, imajo daljšo življenjsko dobo, saj ne prihaja do obrabe mehanskih delov, hkrati pa so prav tako varne kot mehanske. Omogočajo enostaven nadzor nad tem, kdo lahko vrata odpre in kdo ne, z njihovo pomočjo lahko pristope časovno omejite, ter seveda tudi beležite kdo in kdaj je vstopil oziroma izstopil skozi določena vrata. Mogoče še najpomembnejša prednost pa je, da v primeru izgubljenega elektronskega medija ni potrebna menjava celotnega cilindra, kot v primeru izgube mehanskega ključa, temveč se preprosto in hitro izbriše samo izgubljeni medij.

Pri tem, naj omenimo še to, da so elektronske pametne ključavnice Salto Systems, ki jih zastopamo, na voljo v številnih različicah in izvedbah, zato so primerne za vsaka vrata.

Več podrobnosti o vsem tem pa, kot že omenjeno, lahko preberete na spletnem portalu Računalniške novice, ali pa obiščete našo spletno strani www.vovkoshop.si.
 

Loading...