BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

POMLADNA OSVEŽITEV VHODA ZA DRUGAČEN PRVI VTIS

Prvi vtis je nekaj, česar ne pozabimo. Tudi z vhodi je tako. Ko pridemo k nekomu na obisk, se nam pogled ustavi na barvi vrat, pa na predpražniku in morda na cvetličnih koritih. Potem pozvonimo, ko odpremo vrata, da bi vstopili, pa se dotaknemo kljuke. Se vam vse to zdijo le malenkosti? Morda so res, a so še kako pomembne. Vhod namreč pove veliko o lastniku doma, zato je toliko pomembnejše, da je vabljiv in harmoničen.

Za povsem drugačen vtis poskrbi že majhna sprememba kot je nova barva vrat. Ta bo še toliko bolj opazna, če boste vrata prebarvali z nekoliko živahnejšo barvo. Pri izbiri bodite pozorni le na to, da se bo nova barva ujemala s fasado.

Če ste ljubitelj cvetočih rastlin, potem se boste strinjali, da so tudi te lahko imeniten okras vhoda. Zanimivo oblikovana korita s cvetočimi lončnicami bodo brez dvoma poskrbela za prijazno in predvsem barvito dobrodošlico.

Morda je čas tudi za kakšen nov dekorativni predmet, denimo predpražnik. Naj se barvno in oblikovno sklada z vašimi vhodnimi vrati ali fasado vaše hiše. Pri izbiri pa ne pozabite na praktičnost. Predpražnik naj ne bo samo lep, naj bo tudi takšen, da ga boste lahko vzdrževali.

V kakšnem stanju pa je vaša hišna številka, je morda zbledela ali obrabljena? V tem primeru jo zamenjajte, privoščite si takšno, ki bo bolj opazna, morda kovana ali iz inoxa, in bo poskrbela za imeniten vtis.

Kaj pa ploščica s priimkom? Če je majhna in neopazna, vas bodo obiskovalci težko našli. Seveda ni treba, da vedno prisegate le na klasiko. Na vrata ali ob zvoncu zato namestite malce bolj umetelno izdelano ploščico.

Za piko na i pri vsakih vratih pa seveda poskrbi tudi kljuka. Ta sploh predstavlja prvi neposreden stik z vašim domom. Če je dotrajana, jo zamenjajte in kar pogumno posezite po malce bolj unikatni.

Preverite še osvetlitev vašega vhoda in po potrebi nad vrata namestite luč s senzorjem. Razmislite pa tudi o zvoncu. Je njegov zvok prijeten, ali pa vas zmoti vsakič, ko kdo pozvoni nanj?

Seveda pa ob tem, ko boste vrata polepšali, nikar ne pozabite na varnost. Morda je to pomlad že čas tudi za menjavo starih vrat za kakovostna protivlomna vrata. Pa ne le to, za varnejši dom pomislite tudi na kakovosten digitalni ali mehanski cilindrični vložek, pa tudi na kljuko z varnostnim ščitomprečno vratno zaporo in samozapiralo.

Z dodatnimi nasveti in informacijami smo vam na voljo na brezplačni telefonski številki 080 30 09 .

Ekipa Vovko

Loading...