BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

KAKOVOSTNA KLJUČAVNICA – VARNO KOLO

Čeprav je bila prva polovica maja vremensko zelo muhasta in prav nič pomladna, se deževni dnevi zdaj končno poslavljajo. S prijetnejšim vremenom pa se bo končno začela tudi sezona kolesarjenja in uživanja v vožnji z motorjem. Morda se s kolesom ali motorjem vozite na delo, ali pa je kolesarjenje vaša priljubljena oblika rekreacije. Kakorkoli že, vaše kolo, naj bo mestno ali vrhunsko športno, pa tudi motorno, mora biti vedno dobro zaklenjeno in tako zaščiteno pred tatovi.

Preden se torej to pomlad predate kolesarskim užitkom, preverite, v kakšnem stanju je vaša ključavnica. Če je stara in dotrajana, bodo imeli lopovi verjetno lahko delo, vam pa se lahko zgodi, da boste ostali brez kolesa. Zato je zdaj čas, da si omislite novo, kakovostno ključavnico. Naša ponudba ključavnic je pestra, sega od osnovnih in cenovno ugodnih, pa do takšnih, ki zagotavljajo visoko stopnjo zaščite.

Prednost ključavnice s številčnico oziroma številčno kodo je ta, da s seboj ni potrebno nositi ključa in se bati, da bi ga kje med potjo izgubili, ali da bi vam ga kdo ukradel. No, če boste kombinacijo števil pozabili, boste seveda v težavah.

Pri ključavnicah na ključ je ravno obratno. Ni si potrebno zapomniti kode, morate pa skrbno paziti na ključ. Podobno je pri ključavnicah z obešanko, saj imajo tudi te ključ. Je pa prednost obešanke v tem, da jo lahko kadarkoli zamenjate, če se vam stara morda poškoduje.

Seveda pa lahko tudi v okviru zgoraj omenjenih tipov kolesarskih ključavnic izbirate med nekaj različicami. Tako lahko denimo že pri klasični ključavnici s številčnico izberete takšno, ki zagotavlja le osnovno zaščito, ali pa se odločite za nekoliko bolj kakovostno. Ta ima v notranjosti močnejšo pleteno jekleno žico, ki jo je veliko težje preščipniti s kleščami.

Tudi ključavnice na ključ so različne. Izberete lahko med takšno, ki ima v notranjosti jekleno verigo ali jekleno pleteno žico. Na voljo so tudi ključavnice v obliki lokov, te so že na prvi pogled trdne in varne. Pri tem je seveda pomembna debelina verige oziroma žice in seveda tudi kakovost samega cilindra. Če je veriga debelejša in če ima ključavnica več zatičev, je bolj kakovostna in bolje ščiti vaše kolo ali motor.

Zelo visoko stopnjo zaščite pa nudijo tudi kolesarske lisice. Te na prvi pogled delujejo kot tiste lisice, s katerimi možje v modrem vklenejo nepridiprave, so pa kakovostne in precej odporne na klešče, žage in še kakšen pripomoček spretnih kradljivcev koles in motorjev. Lastniki motorjev pa lahko uporabite tudi ključavnico za zaklep zavornih diskov.

Ključavnica naj torej ne bo le modni dodatek k vašemu kolesu ali motorju. Ob nakupu se pozanimajte, kakšen je varnostni razred posamezne ključavnice. Višji kot je, boljšo zaščito nudi vašemu kolesu. Naj bo torej ključavnica kakovostna, saj bo le tako vaše priljubljeno pomladno prevozno sredstvo še dolgo vaše.

Več informacij o ključavnicah za kolesa in motorje najdete na naši spletni strani.

Pa obilo užitkov ob kolesarjenju vam želimo!

Ekipa Vovko

Loading...