BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

Z DOKUMENTI IN DRAGOCENOSTMI VARNO NA POT

Ko se opravljamo na pot, še posebej kadar gremo kam na tuje, je naša glavna skrb varnost osebnih dokumentov in drugih osebnih dragocenosti. Zamislite si, da na potovanju izgubite ali še huje, da vam ukradejo potni list, denar ali bančno kartico. Ne le, da je to zelo neprijetno, izguba ali kraja osebnih dokumentov vam nakoplje še kup težav. Dokumente morate nato hitro preklicati in naročiti izdelavo novih. To vam vzame kar nekaj časa in seveda to tudi veliko stane.

Vsem tem nevšečnostim se lahko izognete, če svoje dokumente in ostale vredne stvari, na primer nakit ali mobilni telefon, na poti varno shranite.

Za varnost na poti so zelo priročne varnostne kasete z jeklenico (jekleno vrvjo). Varnostna škatla ali kaseta je še posebej uporabna, kadar se na pot podate z avtomobilom, tovornjakom, prikolico ali avtodomom. Opremljena je namreč z jeklenico, s pomočjo katere škatlo pritrdite na fiksen objekt. Zelo priročna je tudi za shranjevanje osebnih dragocenosti na plaži ali na prireditvah. Prav tam se namreč poleti pogosto potikajo zlikovci in takrat, ko se denimo kopate, iz vaše torbe odnesejo denarnico. In čeprav so te kasete zelo kompaktne, večina jih ima jekleno konstrukcijo, je dno je obloženo z mehko peno. Vaš telefon, MP3 predvajalnik, GPS naprava, ura, nakit in ostale dragocenosti bodo tako zares na varnem.

Poleg varnostnih kaset so za zaščito dokumentov in dragocenosti na voljo tudi prenosni sefi. Ti so prav tako opremljeni z jekleno vrvjo za pritrditev na fiksen objekt, s čemer nepridipravom onemogočajo, da bi jih hitro in neopazno odnesli. Tako kasete kot sefe odpirate z varnostno kodo ali ključem.

Če potujete poslovno in s seboj prenašate zaupno dokumentacijo, pa so za varnost na poti zelo primerne zaščitne protipožarne in vodotesne skrinje za dokumente. Vsestransko so uporabne, saj lahko v njih hranite tako dokumente kot digitalne medije, denimo zgoščenke, USB ključe, ipd. Skrinje so namreč zelo kompaktne in skoraj neuničljive in tako zagotavljajo dobro fizično zaščito.

Ker so skrinje tudi ognjevarne, vaše dragocenosti ščitijo tudi pred morebitnim namernim požigom ali požarom. Certificirane so za 30 minutno zaščito do temperature 843 stopinj Celzija. Večina modelov je tudi vodotesnih in tako zagotavljajo tudi certificirano vodotesno zaščito. Vaše dragocenosti tako varujejo pred vdorom vode v primeru poplave ali gašenja požara.

Varnostne skrinje so na voljo v različnih dimenzijah in z različno prostornino. Lahko so opremljene tudi z led žarnico, ki olajša dostop do vsebine, če skrinjo hranite v temnem prostoru.

Več informacij o ponudbi prenosnih varnostnih skrinj, škatel ali sefov pa najdete tukaj.

Varno na poti vam želi ekipa Vovko!

Loading...