BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

O ČEM VELJA RAZMISLITI PRED NAKUPOM SEFA

Razmislite, kaj boste hranili v sefu
To je nedvomno prvi korak. Boste v sefu shranjevali dragocenosti kot so denar, delnice, pogodbe ali druge zaupne dokumente? Bodo to osebne dragocenosti, denimo nakit ali drage ure? Morda bo to orožje, rezervni ključi, ali pa prenosni računalniki s pomembnimi datotekami. Od tega je namreč odvisno, kakšen oziroma kako velik sef potrebujete. Na voljo so namreč sefi najrazličnejših velikosti in z raznolikimi lastnostmi (ognjevarni, vodoodporni). Za domačo uporabo bo dovolj že mali hišni sef, za pisarno pa bo zagotovo potreben nekoliko večji. Če boste dragocenosti hranili le za kratek čas, pa razmislite o prenosnem sefu.

Izberite prostor za namestitev sefa
Verjetno ni treba posebej izpostavljati, da naj bo sef nameščen nekje daleč stran od pogledov. Poskrbeti je treba tudi za ustrezne pogoje v neposredni okolici kot so temperatura, vlažnost in predvsem nosilnost. Če bost sef namestili v pohištvo (v predal, omaro) preverite, ali je polica, na kateri bo stal, dovolj trdna. Priporočljivo je tudi, da sef skozi zadnjo stranico pohištva usidrate v steno. Če boste sef usidrali v tla, morajo biti ta dovolj trdna. Prav tako mora biti dovolj debel zid v primeru, da boste sef vgradili v steno. In še na nekaj velja opomniti – če je sef zelo velik , je smiselno, da ga namestite v poseben prostor. Ta prostor pa seveda dodatno zavarujte s protivlomnimi vrati.

Velikost sefa
Velikost sefa je, kot že omenjeno, povezana z vsebino, ki jo boste hranili v njem. Vendar pa pri izbiri pomislite na to, da se bo vaša potreba po prostoru za shranjevanje dragocenosti v prihodnje morda povečala. Smiselno se je torej odločiti za vsaj malce večji sef od takšnega, ki bi zadostil vašim trenutnim potrebam. Ob tem naj omenimo še, da sefi niso le različno široki in visoki, razlikujejo se tudi po notranji razporeditvi polic in predalov.

Dostava sefa
Še posebej v primeru, da bo vaš novi sef zelo velik, razmislite o naslednjem: je potrebno na dan dostave zagotoviti parkirno mesto? Boste sef odnesli v pritličje ali morda v katero od višjih nadstropij? V tem primeru preverite, ali v objektu obstaja dvigalo. Preverite tudi nosilnost dvigala. In seveda ne pozabite preveriti širine in višine vrat, skozi katera boste sef prinesli v izbrani prostor.

Zaklepanje in odklepanje sefa
Na voljo sta dve možnosti, mehansko odklepanje na ključ ali elektronsko odklepanje na kodo. Prednost odpiranja na kodo je ta, da ne obstaja ključ, ki bi ga lahko izgubili oz bi ga morebiten vlomilec lahko našel. V kolikor vas skrbi možnost, da kodo pozabite, pa je vseeno bolje da se odločite za odpiranje na ključ.

Zavarovanje sefa
Pri večini sefov je možno, da jih povežete z alarmno napravo. Če boste v sefu hranili kaj izjemno dragocenega ali zaupnega, pa velja razmisliti o zavarovanju vsebine sefa pri zavarovalnici. Slednja določi pogoje, ki jih mora sef izpolnjevati (kakšne teste je moral prestati in katere certifikate je moral pridobiti), da lahko vsebino zavaruje do določene vsote.

Našo ponudbo sefov pa si oglejte tukaj.

Ekipa Vovko
 

Loading...