BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

KLJUKI GINGKO NAGRADA “GOOD DESIGN”

Se navdušujete nad vrhunskim dizajnom? Potem naj vam s ponosom predstavimo oblikovalsko kljuko Ginkgo vrhunskega italijanskega proizvajalca Dnd by Martinelli, ki ga zastopamo. Ta kljuka je bila namreč nedavno okronana z nagrado 'Good Design Award' 2017. Gre za prestižno mednarodno nagrado, ki jo že vse od leta 1950 podeljujejo najboljšim oblikovalskim in grafičnim projektom. Omenjeno nagrado podeljuje Muzej za arhitekturo in dizajn Athenaeum iz Chicaga v sodelovanju z Evropskim centrom za arhitekturo, umetnost, dizajn in urbane študije.

Kljuko Ginkgo je oblikoval Giulio Iacchetti, eden najbolj uveljavljenih italijanskih dizajnerjev zadnjih dveh desetletij. Že samo ime kljuke pove, da jo je Iacchetti zasnoval na osnovi študije pahljačastega lista priljubljenega drevesa ginko. Gre za zelo posebno in zanimivo rastlino, pravijo ji kar 'živi fosil'. Na Zemlji namreč raste že 300 milijonov let in ni v sorodu z nobeno danes živečo rastlinsko vrsto.

Dizajn nagrajene kljuke je moderen in sodoben, njene glavne oblikovalske karakteristike pa so vitkost in eleganca. Kljuka je sicer na voljo v dveh različicah: osnovna različica Ginkgo ima gladko površino, različica Ginkgo Bilboa pa ima na sprednji strani dekorativno gravuro oziroma odtis. Ta spominja na listne žile, zaradi česar je kljuka še toliko bolj unikatna. Obe različici kljuke sta na voljo v srebrni ali zlati barvi, pa tud v različnih obdelavah – sijaj, saten in grafit.

Naj ob tej priložnosti povemo, da si v Vovkovem razstavnem salonu na Setnikarjevi 1 v Ljubljani lahko ogledate še številne druge oblikovalske kljuke priznanega proizvajalca Dnd by Martinelli. Gre za mednarodno uveljavljeno italijansko podjetje z več kot polstoletno tradicijo.

Zgodba o družbi Martinelli sega v leto 1968. Ustanovitelj Angelo Martinelli je tedaj v kraju Nozza ustanovil majhno družinsko podjetje za izdelavo kljuk, gumbov in trkal. Pod imenom Dnd by Martinelli to podjetje danes uspešno vodijo njegovi potomci. Specializirani so prav za izdelavo kljuk s poudarkom na visoki kakovosti in prefinjenem sodobnem dizajnu.

Saj veste, tudi kljuke so rade lepe!

ekipa Vovko

Loading...