BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

VARNOST PRED DOPUSTOM

Prazni domovi so najlažje tarče za vlomilce. Zato seveda ne preseneča, da se največ vlomov zgodi ravno v času počitnic in dopustov. In ker so pred vrati prvomajske počitnice, ko se nas bo večina podala kam na potep ali vsaj daljši izlet, vas znova opozarjamo na to, kaj lahko postorite, da se izognete nevšečnostim ob morebitnem vlomu.

Predvsem je pomembno, da takrat, ko ste zdoma, vaš dom ne daje vtisa o vaši odsotnosti. Poglavitna napaka, ki jo storijo mnogi je, da ob odhodu od doma povsem zagrnejo okna in spustijo rolete. Za vlomilce je to eden prvih znakov, da ni nikogar doma. Rolete torej spustile le na pol ali pa sploh ne.

Zelo dobra rešitev je tudi, da se s katerim od sorodnikov ali sosedov, ki mu zaupate, dogovorite, da vas občasno 'obišče'. Takrat naj pri vas doma za nekaj časa prižge luč, odpre okna in spremeni položaj rolet. Če te možnosti nimate, pa je zelo priročno, da namestite časovna stikala, ki ob določenih terminih avtomatsko vklopijo luči ali denimo radio.

Pomembno je tudi, da o nameri, da se odpravljate na dopust, ne obvestite preveč ljudi. Prav tako tega ne razglašajte na družbenih omrežjih, pa tudi na telefonskih odzivnikih ne puščajte sporočila, da ste odsotni.

In še nekaj je, kar da vlomilcem vedeti, da vas ni doma - natrpan poštni nabiralnik. Poskrbite torej, da vam ga bo med počitnicami nekdo redno praznil, ali pa nanj nalepite nalepko z oznako, da ne želite oglasov.

Za vsak slučaj pa je vseeno priporočljivo, da vrednejše predmete in denar pospravite na varno mesto. Sef je v tem primeru najboljša rešitev.

Pred odhodom še preglejte hišo ali stanovanje in poskrbite za mehansko zaščito vrat in oken. Pri daljši odsotnosti pa razmislite tudi o vgradnji alarmnega sistema, ki ga vsaj za čas odsotnosti povežite z dežurnim centrom podjetja, ki se ukvarja z varovanjem imetja.

Pa lepe prvomajske počitnice vam želimo!

Ekipa Vovko

Loading...