BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

KAJ POVE BARVA VRAT

Hočemo ali nočemo, barve, s katerimi se obdamo, naj gre za oblačila, avtomobil ali dom, razkrijejo veliko o nas. Poznavalci pravijo, da z izbiro barv okolici sporočamo kakšno je naše razpoloženje, kako se počutimo, kakšni so naši občutki, ter seveda tudi, kakšna osebnost smo.

Pogosto je vse to moč razbrati tudi iz barv, ki jih vnašamo v svoj dom. Torej tudi iz barve vhodnih vrat. Vrata so namreč nekakšen okras vsake hiše, vsaj prav bi bilo, da so. Prav zato je tudi njihova barva izjemnega pomena.

V nadaljevanju tako navajamo nekaj najbolj pogostih barv vrat in na kratko povzemamo, kakšna je po mnenju psihologov njihova sporočilnost.

Rjava barva vrat, ki je pri nas zelo pogosta, deluje naravno in organsko. Po eni strani jo povezujemo s toplino, stabilnostjo in z zaupanjem. A če gre za temnejše odtenke rjave, lahko to razumemo kot željo po zasebnosti, celo odtujenosti in izolaciji.

Črna barva vhodnih vrat deluje elegantno in včasih celo prestižno. Takšna vrata sporočajo, da za njimi živi odločna, pa tudi resna oseba, ki ji veliko pomenita red, moč in avtoriteta.

Bela vrata delujejo preprosto in sveže. Mimoidočemu dajo vedeti, da za njimi živi nekdo, ki je redoljuben in organiziran, ter ceni red in čistočo.

Siva barva vrat velja za nevtralno a hkrati elegantno in dostojanstveno barvo. Po svojem sporočilu pa je predvsem neodločna barva. Izbirali naj bi jo neodločni ljudje, ki vedno dajejo prednost kompromisu.

Modra barva vrat je precej pogosta izbira. Velja za umirjeno in zaupanja vredno barvo, ki sporoča, da je dom varno in sproščujoče zavetje.

Zelena barva je precej priljubljena in to ne brez razloga. Pomirjujočo zeleno namreč povezujemo z mirom, harmonijo in varnostjo. Vse to pa so zelo zaželene lastnosti domačega okolja.

Oranžna vrata delujejo sveže in zabavno. Vzbujajo občutek občudovanja in kreativnosti. Obiskovalcem pa med drugim sporočajo, da ste zelo družabna oseba, ki rada zabava svoje goste.

Rdeča vrata so znak gostoljubja in kar vabijo na obisk. Kažejo tudi na to, da za njimi domuje dinamična oseba, ki živi polno življenje in uživa v pozornosti.

Rumena vrata pa so hkrati topla in živahna. Delujejo mladostno ter optimistično in so pogosta izbira veselih ljudi, ki jim ne manjka življenjske energije.

Kakšna pa so vaša vrata? Ne glede na barvo, naj bodo predvsem kakovostna in varna. Več o kakovostnih protivlomnih vratih Vovko izveste na naši spletni strani.

Naj bodo torej vaša vrata lepa in kakovostna, naj bodo odraz vas samih.

Ekipa Vovko

Loading...