BREZPLAČNA DOSTAVA ob naročilih nad 100 EUR! Preberite več...

KOLO IN MOTOR NAJ VARUJE DOBRA KLJUČAVNICA

Zunaj je že prav pomladno in prepričani smo, da tisti najbolj zagreti kolesarji že vrtite pedala, motoristi pa uživate v vožnji. Svoja kolesa in motorje, ki so bila čez zimo varno shranjena v kleteh ali kolesarnicah, ste zagotovo dobro pripravili na novo sezono. Verjetno ste z njih obrisali prah, preverili plašče koles, verigo in zavore, skratka vse, da bo kolo ali motor v dobri 'kondiciji'. Kaj pa ključavnica? Ste pomislili tudi na to?

Preden se torej to pomlad podate na potepe in avanture, preverite v kakšnem stanju je vaša ključavnica. Če je stara in dotrajana, bodo imeli lopovi zagotovo lahko delo, vam pa se lahko zgodi, da boste ostali brez kolesa ali motorja. Prav slaba ključavnica je namreč eden najpogostejših vzrokov kraje.

Da se vam kaj takega ne bi zgodilo, si to pomlad omislite novo, kakovostno ključavnico za motorje in kolesa. Naša ponudba ključavnic je pestra, sega od osnovnih in cenovno ugodnih, pa do takšnih, ki zagotavljajo visoko stopnjo zaščite. A še preden preverite našo ponudbo, naj vam postrežemo s tem podatkom – po nekaterih priporočili, naj bi ključavnica predstavljala približno 20% vrednosti kolesa, policija ob tem priporoča ključavnice za kolesa, označene s čim večjo stopnjo zaščite, od št 8. dalje.

In zdaj čisto zares k naši ponudbi. Ponujamo tako rekoč vse vrste ključavnic za kolesa in motorje, od takšnih s številčnico oziroma številčno kodo, do najrazličnejših ključavnic na ključ. Izberete lahko med takšno, ki ima v notranjosti jekleno verigo ali jekleno pleteno žico. Na voljo so tudi ključavnice v obliki lokov, te so že na prvi pogled trdne in varne. Pri tem je seveda pomembna debelina verige oziroma žice in seveda tudi kakovost samega cilindra. Če je veriga debelejša in če ima ključavnica več zatičev, je bolj kakovostna in bolje ščiti vaše kolo ali motor.

Zelo visoko stopnjo zaščite nudijo tudi lisice za okoli koles. Te na prvi pogled delujejo kot tiste lisice, s katerimi možje v modrem vklenejo nepridiprave, so pa kakovostne in precej odporne na klešče, žage in še kakšen pripomoček spretnih kradljivcev koles in motorjev.

Ključavnica naj torej ne bo le modni dodatek k vašemu kolesu ali motorju. Ob nakupu se pozanimajte, kakšen je varnostni razred posamezne ključavnice. Višji kot je, boljšo zaščito nudi vašemu kolesu.

Več informacij o ključavnicah za kolesa in motorje najdete na naši spletni strani.

Pa čim več čudovitih kolesarskih potepov vam želimo to sezono!

Ekipa Vovko

Loading...